Συμμετοχή του Green Tank στο Συνέδριο ΒCET2019 στην Κοζάνη

O Νίκος Μάντζαρης εκπροσώπησε το Green Tank στο συνέδριο για την Ενεργειακή Μετάβαση των Βαλκανίων BCET2019 που διεξήχθη στην Κοζάνη στις 19-22 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη βασική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο γύρω από τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο όπως τη θέσπιση του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, τη σύμπνοια δημάρχων, περιφερειάρχη  και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα ζητήματα Μετάβασης και στη συμμετοχή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην πλατφόρμα που ίδρυσε η Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τεχνική και χρηματοδοτική υποστήριξη των 41 λιγνιτικών περιοχών της Ευρώπης. Στη συνέχεια ανέφερε επιγραμματικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο μέλλον για την αντιμετώπισης της τεράστιας πρόκλησης της μετάβασης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Επιπλέον, ο Νίκος Μάντζαρης συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι για τη νέα ενεργειακή ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, τον πρώην δήμαρχο Κοζάνης κ. Ιωαννίδη, τον σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Walters, της κας Eisenvortova από τη EURACOAL (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τον λιγνίτη και το κάρβουνο) και του κ. Fornea από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων (European Economic and Social Committee (EESC)). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Νίκος Μάντζαρης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις σκέψεις του σχετικά με τις δυνατότητες μετατροπής υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία σε αποθήκες ηλεκτρικής ενέργειας.