Ευρωπαϊκές εξελίξεις και επόμενη μέρα στη Δυτική Μακεδονία

Η εμπροσθοβαρής απολιγνιτοποίηση και η πρόσφατη ανακοίνωση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νέο Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης δημιουργούν νέα δεδομένα για την επόμενη μέρα στη Δυτική Μακεδονία, η τοπική οικονομία της οποίας εξακολουθεί να παραμένει εξαρτημένη από τη λιγνιτική δραστηριότητα.

Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις γύρω από ζητήματα Δίκαιης Μετάβασης  μίλησε ο Νίκος Μάντζαρης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το WWF Ελλάς στην Κοζάνη την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2019.

Kατέθεσε επίσης σκέψεις και προβληματισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης flash TV τόσο για τον νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, όσο και για τη στροφή της περιφερειακής οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας προς βιώσιμη κατεύθυνση.

Συμμετείχε επιπλέον σε ανοιχτή συζήτηση για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο στη δημοτική κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις» με συμμετοχή μελών της  δημοτικής κίνησης αλλά και πολλών πολιτών και φορέων της περιοχής.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στους Αναργύρους, το λιγνιτικό χωριό που λίγο έλλειψε να αφανιστεί από κατολίσθηση των ορυχείων Αμυνταίου τον Ιούνιο του 2017.

Δείτε τη συνέντευξη στο flash TV:

Διαβάστε το ρεπορτάζ από την εκδήλωση της WWF εδώ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από τη συζήτηση στη δημοτική κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις» εδώ.