Διαδικτυακή εκδήλωση “«Στο τέλος μου είναι η αρχή μου…», μια αφήγηση της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή”

Στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “«Στο τέλος μου είναι η αρχή μου…»,  μια αφήγηση της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή”  που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» συμμετείχε ο Νίκος Μάντζαρης στις 19 Δεκεμβρίου 2020.

Η εκδήλωση που πλαισιώνει την έκδοση ενός βιβλίου με θέμα την μεταλιγνιτική εποχή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «H λογοτεχνία εδώ και τώρα», που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η Παρέμβαση, μέσω της έκδοσης και της εκδήλωσης, επιδιώκει να αγγίξει το θέμα της Μετάβασης από μια ευρύτερη σκοπιά: λογοτεχνική, πολιτιστική, τεχνοκρατική, κοινωνική και ταυτόχρονα βαθιά εσωτερική.

Η εκδήλωση περιλάμβανε 4 θεματικές ενότητες:

Α. Η ιστορική, η τεχνική, η οικονομική και η κοινωνική προσέγγιση

Β. Η λογοτεχνική προσέγγιση

Γ. Η φωτογραφική προσέγγιση

Δ. Η εικαστική προσέγγιση

Ο Νίκος Μάντζαρης συμμετείχε στην πρώτη ενότητα μαζί με τον Θεόδωρο Θεοδουλίδη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον Δημήτρη Καμαριάδη, πρώην Προϊστάμενο του Ενεργειακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, τον Τάσο Σιδηρόπουλο, Διευθυντή Προγραμμάτων Αναπτυξιακής Δ. Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), και τον Λευτέρη Τοπάλογλου, Διευθυντή Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΔΜ)   

Στην ομιλία του είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πολιτικές επιλογές και εξελίξεις στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική που οδήγησαν στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι λιγνιτικές περιοχές της χώρας, τη σημερινή κατάσταση καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες της ενότητας «Η ιστορική, η τεχνική, η οικονομική και η κοινωνική προσέγγιση» σε αυτόν τον σύνδεσμο

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Νίκου Μάντζαρη