Απώλεια της Βιοποικιλότητας: Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Σεμινάριο κατάρτισης της iSea και του Green Tank στη Ζάκυνθο

H iSea και το Green Tank διοργανώνουν σεμινάριο κατάρτισης με θέμα «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της απώλειας της βιοποικιλότητας» στη Ζάκυνθο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές γύρω από τη βιοποικιλότητα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και η ενδυνάμωση της ανάληψης δράσεων για την προστασία της φύσης. Μέσα από μία διαδραστική εκδήλωση με φοιτητές/φοιτήτριες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και ενδιαφερόμενους/ες πολίτες, θα συζητηθούν μέσα παρέμβασης και συνηγορίας που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή όλων στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση.

Το σεμινάριο κατάρτισης στη Ζάκυνθο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα διεξαχθεί  την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, 16:00-20:00 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Ιόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής του Green Tank.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αικατερίνη Καμπάση, Πρόεδρος Τμήματος Περιβάλλοντος, και ο Γεώργιος Καρρής, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το Περιβάλλον». Είναι το τρίτο από μία σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν συνολικά σε οχτώ πόλεις της Ελλάδας. Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η προώθηση, ενδυνάμωση και θωράκιση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση: στην κλιματική κρίση, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και στη ρύπανση από πλαστικά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το Green Tank.  Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να μάθετε εδώ.

* Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.