Εταίρος

Ιόλη Χριστοπούλου

Ιόλη Χριστοπούλου / Συνιδρύτρια – Διευθύντρια πολιτικής

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those.
Νίκος Μάντζαρης

Νίκος Μάντζαρης / Συνιδρυτής – Αναλυτής πολιτικής

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those.
Ιωάννα Θεοδοσίου

Ιωάννα Θεοδοσίου / Συνεργάτιδα πολιτικής

Η διαμόρφωση πολιτικών για μια κοινωνία και οικονομία με άξονα την βιωσιμότητα, τη δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία αποτελούν για την Ιωάννα βασικά ζητούμενα τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στην επαγγελματική της πορεία. Η Ιωάννα είναι γεωπόνος με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση πολιτικών για τα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα, την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, την άμεση διάθεση της τροφής και τις αγορές αγροτών καθώς και με την παρακολούθηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών και νομοθεσίας για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, τους υδατικούς πόρους, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, όπου ασχολήθηκε με τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια των θεματικών συνεδριάσεων και εκθέσεων των Επιτροπών.
Tάσος Χατζηελευθερίου

Tάσος Χατζηελευθερίου / Αναλυτής ενεργειακής πολιτικής

Έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τις ανθρωπότητας, ο Τάσος έχει θέσει ως προσωπικό του στόχο τη συμβολή του στον αγώνα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ο Τάσος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε στη Δανία, ακολουθώντας το MSc στη Κλιματική Αλλαγή από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε ως σύμβουλος πράσινης ενέργειας για το Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη του ΟΗΕ (UNDP), όπου και συνέβαλε στη μετάβαση του οργανισμού σε πιο βιώσιμες ενεργειακά λύσεις μέσα από διάφορα project για υβριδικά ενεργειακά συστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών και της επαγγελματικής πορείας του, ο Τάσος,  ασχολήθηκε με τα αίτια που οδήγησαν στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή που βιώνουμε σήμερα και κυρίως με τους τρόπους μετρίασης και αντιμετώπισής της εστιάζοντας στο τομέα της ενέργειας, που αποτελεί και το επίκεντρο της απασχόλησης του στο Green Tank από το 2021.
Όθων Καμινιάρης

Όθων Καμινιάρης / Ερευνητής πολιτικής

Η θέσπιση δίκαιων κανόνων και η συμμόρφωση σε αυτούς είναι, για τον Όθωνα, κομβικής σημασίας διαδικασίες προς την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, το οποίο επιδιώκει μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία. Ο Όθων είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές από το ίδιο Τμήμα, όπου σήμερα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή, υπό την Έδρα UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία, εξετάζοντας την επιρροή του συστήματος της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή στις σχετικές δημόσιες πολιτικές των κρατών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Green Tank το 2021, είχε απασχοληθεί  σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής (ΕΕΕΠ), σχετικά με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, διαμόρφωσης και αποτελεσματικότητας περιβαλλοντικών πολιτικών και πρακτικών, με έμφαση στις κλιματικές και ενεργειακές, καθώς και στάσεων και αντιλήψεων αναφορικά με την κλιματική αλλαγή. Έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΕΕΠ, ενώ έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας και το ΕΛΙΑΜΕΠ, γύρω από ζητήματα βιωσιμότητας, κλιματικής ουδετερότητας, δίκαιης μετάβασης, τη σχέση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον ρόλο της εκπαίδευσης στις διαδικασίες αυτές. Τέλος, στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα στο κομμάτι της κατάρτισης ενηλίκων πάνω στον αγροδιατροφικό τομέα.
Έλενα Ψυλλάκου

Έλενα Ψυλλάκου / Συνεργάτιδα επικοινωνίας

Η επικοινωνία ατόμων, ομάδων και θεσμών ως προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας είναι το ερώτημα που κινητοποιεί την επαγγελματική πορεία της Έλενας. Η Έλενα είναι ειδικός στον τομέα των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με θέμα τη μελέτη της κοινωνικής αλλαγής μέσα από την ανάλυση λόγου. Έχει αποφοιτήσει από Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» (ΠΕΔΔ, ΕΚΠΑ). Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Green Tank, εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον σχεδιασμό την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Τα ΜΜΕ στην επικαιρότητα. Μια διαλογική προσέγγιση» με φορέα υποδοχής το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Στόχος του έργου ήταν να χαρτογραφήσει αντιλήψεις για το μιντιακό τοπίο στην Ελλάδα, προωθώντας τον διάλογο μεταξύ ειδησεογραφικής πρακτικής, δημοσιογράφων και καθημερινών χρηστών των ΜΜΕ. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα μέλους της Ελληνικής Βουλής, όπου παρακολουθούσε το έργο κοινοβουλευτικών επιτροπών και τη νομοθετική διαδικασία, ενώ ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και την επικοινωνία του βουλευτικού έργου σε Μέσα, ενδιαφερόμενα μέρη και κοινότητες.