Εταίρος

Ιόλη Χριστοπούλου

Ιόλη Χριστοπούλου / Συνιδρύτρια – Διευθύντρια πολιτικής

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those.
Νίκος Μάντζαρης

Νίκος Μάντζαρης / Συνιδρυτής – Αναλυτής πολιτικής

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those.
Ιωάννα Θεοδοσίου

Ιωάννα Θεοδοσίου / Συνεργάτιδα πολιτικής

Η διαμόρφωση πολιτικών για μια κοινωνία και οικονομία με άξονα την βιωσιμότητα, τη δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική προστασία αποτελούν για την Ιωάννα βασικά ζητούμενα τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στην επαγγελματική της πορεία. Η Ιωάννα είναι γεωπόνος με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση πολιτικών για τα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα, την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, την άμεση διάθεση της τροφής και τις αγορές αγροτών καθώς και με την παρακολούθηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών και νομοθεσίας για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, τους υδατικούς πόρους, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, όπου ασχολήθηκε με τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια των θεματικών συνεδριάσεων και εκθέσεων των Επιτροπών.
Έλενα Ψυλλάκου

Έλενα Ψυλλάκου / Συνεργάτιδα επικοινωνίας

Η επικοινωνία ατόμων, ομάδων και θεσμών ως προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας είναι το ερώτημα που κινητοποιεί την επαγγελματική πορεία της Έλενας. Η Έλενα είναι ειδικός στον τομέα των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με θέμα τη μελέτη της κοινωνικής αλλαγής μέσα από την ανάλυση λόγου. Έχει αποφοιτήσει από Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» (ΠΕΔΔ, ΕΚΠΑ). Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Green Tank, εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον σχεδιασμό την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Τα ΜΜΕ στην επικαιρότητα. Μια διαλογική προσέγγιση» με φορέα υποδοχής το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Στόχος του έργου ήταν να χαρτογραφήσει αντιλήψεις για το μιντιακό τοπίο στην Ελλάδα, προωθώντας τον διάλογο μεταξύ ειδησεογραφικής πρακτικής, δημοσιογράφων και καθημερινών χρηστών των ΜΜΕ. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα μέλους της Ελληνικής Βουλής, όπου παρακολουθούσε το έργο κοινοβουλευτικών επιτροπών και τη νομοθετική διαδικασία, ενώ ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και την επικοινωνία του βουλευτικού έργου σε Μέσα, ενδιαφερόμενα μέρη και κοινότητες.
Ιωάννα Σούκα

Ιωάννα Σούκα / Αναλύτρια δεδομένων

  Η μελέτη και αξιοποίηση των δεδομένων για τη βελτίωση της κοινωνίας και της οικονομίας, τη δίκαιη κατανομή πόρων, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν οδηγό στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία της Ιωάννας. Η Ιωάννα έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ακολουθώντας τον τομέα της Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αλλά και της πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU) και το ΕΚΕΤΑ, ασχολήθηκε με την ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές, έξυπνα δίκτυα και συστήματα τηλεθέρμανσης. Στην επαγγελματική της πορεία έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη λογισμικού για πρόβλεψη της ζήτησης, τη διαχείριση ομάδων καθώς και την τεχνική υποστήριξη και αυτοματοποίηση διαδικασιών. Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και φορείς με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, εστιάζοντας στην κλιματική αλλαγή και την προστασία και ανάπτυξη του οικοσυστήματος σε τοπικό επίπεδο.
Αγγελική Ζουγανέλη – Γιάεσκε

Αγγελική Ζουγανέλη - Γιάεσκε / Συνεργάτιδα διοικητικής υποστήριξης & οικονομικής διαχείρισης

Η Αγγελική είναι απόφοιτη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του The American College of Greece, με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση έργων και συμβάσεων, την εξυπηρέτηση πελατών και την υποστήριξη ομάδων. Έχει εργαστεί στο παρελθόν για μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σε διάφορους τομείς. Αφού έζησε για μια δεκαετία στο Όσλο και το Αμβούργο, επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα. Έγινε μέλος της ομάδας του The Green Tank τον Μάρτιο του 2023, με πολλή όρεξη να υποστηρίξει την επιστημονική ομάδα του και να συμβάλει στο σημαντικό έργο του.