Ανταπόκριση από την Αθήνα για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Για τον νέο νόμο για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στις αρχές Μαΐου μίλησε η Ιόλη Χριστοπούλου στον ανταποκριτή του γαλλικού ραδιοφώνου RFI (Radio France Internationale) στην Αθήνα, Joël Bronner. Στην ανασκόπηση των αλλαγών που έφερε ο νέος νόμος, αναγνώρισε θετικά στοιχεία όπως είναι η ίδρυση του νέου κεντρικού Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα χρειαστεί επιφυλακή κατά τον σχεδιασμό και την θεσμική κατοχύρωση των προστατευόμενων περιοχών ώστε να αποτραπούν ασύμβατες και επιβαρυντικές για το περιβάλλον χρήσεις όπως είναι οι εξορύξεις υδρογοανανθράκων οι οποίες πλέον ρητά επιτρέπονται.

Στο αφιέρωμα της εκπομπής Accent d’Europe για την προστασία του περιβάλλοντος εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, οι ανταποκριτές του RFI παρουσίασαν πρόσφατες εξελίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Η εκπομπή με τίτλο «Μετά τον περιορισμό, η Ευρώπη είναι λιγότερο ρυπασμένη;»  έπαιξε (στα γαλλικά) στις 5 Ιουνίου 2020 και είναι διαθέσιμη εδώ:

Après le confinement, l’Europe est-elle moins polluée ?