Τα ΜΜΕ ως μέσα πληροφόρησης και παρέμβασης των πολιτών – Σεμινάριο κατάρτισης

H iSea και το Green Tank διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο κατάρτισης με θέμα «Τα ΜΜΕ ως μέσα πληροφόρησης και παρέμβασης των πολιτών». Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των πολιτών στα θέματα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης και η ενίσχυση της συμμετοχής τους στον δημόσιο διάλογο που αφορά σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, 16.00-17.30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Έλενα Ψυλλάκου, Συνεργάτιδα Επικοινωνίας του Green Tank και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Μέσων και Επικοινωνίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον». Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η προώθηση, ενδυνάμωση και θωράκιση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση: στην κλιματική κρίση, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και στη ρύπανση από πλαστικά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το Green Tank. Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να μάθετε εδώ.

* Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.