Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Σεμινάριο κατάρτισης της iSea και του Green Tank στην Αθήνα

H iSea και το Green Tank διοργανώνουν σεμινάριο κατάρτισης με θέμα «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής». Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των πολιτών για τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές γύρω από την κλιματική αλλαγή, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 11:00-15:00 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο 9 στον 5ο όροφο του νεου κτιρίου Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Νίκος Μάντζαρης, Αναλυτής Πολιτικής στο Green Tank, και η Ιόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής του Green Tank.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Έδρα UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν ηλεκτρονικά το υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και βεβαιώσεις με το πέρας της εκδήλωσης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το Περιβάλλον», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σειρά σεμιναρίων σε οχτώ συνολικά πόλεις της Ελλάδας. Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η προώθηση, ενδυνάμωση και θωράκιση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση: στην κλιματική κρίση, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και στη ρύπανση από πλαστικά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το Green Tank. Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να μάθετε εδώ.

* Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.