Webinars για τη συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών

Η  iSea και το Green Tank διοργανώνουν τον τελευταίο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων κατάρτισης με θέμα «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών» και στόχο την  ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση ορισμένων εκ των πιο πιεστικών περιβαλλοντικών κρίσεων, αλλά και τα διαθέσιμα μέσα παρέμβασης και συνηγορίας ώστε οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών.

Ο κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει:

  • 20 Φεβρουαρίου, 16:00-18:00

«Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά»

  • 22 Φεβρουαρίου, 16:00-18:00

«Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της απώλειας βιοποικιλότητας»

  • 27 Φεβρουαρίου, 16:00-18:00

«Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Μέσα παρέμβασης και συνηγορίας των πολιτών»

Εισηγήτριες των σεμιναρίων θα είναι η Αναστασία Χαρίτου, iSea, και η Ιόλη Χριστοπούλου, The Green Tank.

Εγγραφείτε και παρακολουθείστε τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων εδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» πραγματοποιούνται σεμινάρια με στόχο την προώθηση της ενδυνάμωσης των πολιτών, και ειδικά των νέων, των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των εθελοντικών ομάδων, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Το έργο επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές: την κλιματική κρίση, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση από πλαστικά.

Βρείτε περισσότερα για τo έργο εδώ.

* Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.