12 χρόνια δημόσιων διαβουλεύσεων για το περιβάλλον μέσω OpenGov: Η συμμετοχή των πολιτών και η γνώμη των νέων

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το Περιβάλλον», η iSea και το Green Tank σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς επίσης και της νέας έκθεσης «12 χρόνια δημόσιων διαβουλεύσεων για το περιβάλλον μέσω OpenGov: Η συμμετοχή των πολιτών και η γνώμη των νέων».

Η έκθεση αυτή, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με την qed, αξιολογεί τις δημόσιες διαβουλεύσεις για το περιβάλλον μέσω του OpenGov.gr κατά την περίοδο 2012-2024. Διενεργήθηκε, επίσης, εστιασμένη έρευνα για τη συμμετοχή των νέων (17-34 ετών) στις δημόσιες διαβουλεύσεις.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου, 15.00-17.00, στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου εδώ.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας για να συμμετέχετε διαδικτυακά εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκατ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.