Επιστολή του Green Tank στους βουλευτές σχετικά με τον Μηχανισμό Διασφάλισης Ισχύος

Επιστολή στους βουλευτές απέστειλε η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης “the Green Tank” ζητώντας την καταψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τον μόνιμο Μηχανισμό Διασφάλισης Ισχύος (ΜΔΙ).

Σύμφωνα με το Green Tank, η έγκριση του ΜΔΙ έρχεται σε αντίθεση με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα δημιουργήσει στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά που θα πλήξουν καταναλωτές και επιχειρήσεις. O κύριος στόχος που εξυπηρετεί η βεβιασμένη αυτή κίνηση, είναι η βελτίωση των οικονομικών της υπό κατασκευή λιγνιτικής μονάδας, “Πτολεμαΐδα 5”, μιας περιβαλλοντικά καταστροφικής επένδυσης η οποία θα είναι και ζημιογόνος ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης επιδότησης.

«Είναι αναγκαίο οι βουλευτές να αποφύγουν να υποστηρίξουν μια απόφαση που θα διοχετεύει ως το 2033 χρήματα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στην ενίσχυση του ρυπογόνου και πανάκριβου πλέον λιγνιτικού μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής», δήλωσε ο Νίκος Μάντζαρης, αναλυτής πολιτικής στο Green Tank.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.