Webinars: Ρύπανση από πλαστικά – Βιοποικιλότητα – Κλιματική Αλλαγή

Η iSea και το Green Tank συνεχίζουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω – Συμμετέχω – Προστατεύω» για την ενδυνάμωση των πολιτών καθώς και εθελοντικών ομάδων ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το έργο επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές: κλιματική κρίση, απώλεια της βιοποικιλότητας και ρύπανση από πλαστικά. Tα εισαγωγικά webinars διοργανώνονται με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο κάθε μιας από αυτές τις τρεις περιβαλλοντικές θεματικές του έργου.

Ο δεύτερος κύκλος δράσεων (2022-2023) ξεκινάει με το εισαγωγικό webinar για τη ρύπανση από πλαστικά, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. Εισηγήτρια του webinar είναι η Αναστασία Χαρίτου, υπεύθυνη του πυλώνα Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο εισαγωγικό webinar του δεύτερου κύκλου είναι διαθέσιμες εδώ.

Θα ακολουθήσει το webinar με θέμα «Απώλεια βιοποικιλότητας: Επιστήμη και Δεδομένα», την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022. Εισηγήτρια του δεύτερου webinar είναι η Ιόλη Χριστοπούλου, διευθύντρια πολιτικής του Green Tank.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Η σειρά των εισαγωγικών webinars θα ολοκληρωθεί με το θέμα «Κλιματική αλλαγή: Επιστήμη και Δεδομένα», την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Το τρίτο webinar θα πραγματοποιηθεί από τον Νίκο Μάντζαρη, αναλυτή πολιτικής του Green Tank.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα εισαγωγικά webinars εδώ.

Περισσότερα για το έργο και τις μελλοντικές δράσεις του μπορείτε να μάθετε εδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank. Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.