Ευρωεκλογές 2024: 5 χρόνια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία & οι κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την επόμενη θητεία

Στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον», η iSea και το Green Tank διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: 5 χρόνια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία & οι κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την επόμενη θητεία» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Μια ανάσα πριν τις ευρωεκλογές του 2024 είναι η στιγμή της ανασκόπησης και της στοχοθεσίας. Κομβικό στοιχείο της συζήτησης είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που ανακοινώθηκε το 2019 ως μία αναπτυξιακή στρατηγική που έβαλε στο επίκεντρο την ανάγκη πράσινου και δίκαιου μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πορεία επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050:

– Ποια ήταν τα βασικά της επιτεύγματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της απώλειας της βιοποικιλότητας και της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά κατά την περίοδο 2019-2024;

– Τι έμεινε πίσω και γιατί;

– Ποιες είναι οι επόμενες περιβαλλοντικές προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

– Ποιες οι ευκαιρίες που εντοπίζονται και ποιες οι δυσκολίες;

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 08 Απριλίου, 16:00-17.30, μέσω Zoom.

Από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν:

  • Ελένη Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας (περισσότερα εδώ).
  • Ευαγγελία Γεωργίτση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και συντονίστρια των Κέντρων Europe Direct (περισσότερα εδώ).
  • Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας (περισσότερα εδώ).

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι:

  • Ιόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής, The Green Tank.
  • Αναστασία Χαρίτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, iSea.

Για την εξασφάλιση της καλύτερης ροής της εκδήλωσης μπορείτε να υποβάλετε εκ των προτέρων τα ερωτήματά σας εδώ.

Εγγραφείτε και λάβετε μέρος στην εκδήλωση εδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Περισσότερα για τo έργο εδώ.

* Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.