Έλενα Ψυλλάκου

Έλενα Ψυλλάκου

Συνεργάτιδα επικοινωνίας

Η επικοινωνία ατόμων, ομάδων και θεσμών ως προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας είναι το ερώτημα που κινητοποιεί την επαγγελματική πορεία της Έλενας.

Η Έλενα είναι ειδικός στον τομέα των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ με θέμα τη μελέτη της κοινωνικής αλλαγής μέσα από την ανάλυση λόγου. Έχει αποφοιτήσει από Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» (ΠΕΔΔ, ΕΚΠΑ).

Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Green Tank, εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον σχεδιασμό την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Τα ΜΜΕ στην επικαιρότητα. Μια διαλογική προσέγγιση» με φορέα υποδοχής το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Στόχος του έργου ήταν να χαρτογραφήσει αντιλήψεις για το μιντιακό τοπίο στην Ελλάδα, προωθώντας τον διάλογο μεταξύ ειδησεογραφικής πρακτικής, δημοσιογράφων και καθημερινών χρηστών των ΜΜΕ.

Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα μέλους της Ελληνικής Βουλής, όπου παρακολουθούσε το έργο κοινοβουλευτικών επιτροπών και τη νομοθετική διαδικασία, ενώ ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και την επικοινωνία του βουλευτικού έργου σε Μέσα, ενδιαφερόμενα μέρη και κοινότητες.