Γρηγόρης Δημητριάδης

Γρηγόρης Δημητριάδης

Mέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (σε αναστολή)

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών.

Μέχρι πρόσφατα ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της HVA International, μίας ολλανδικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για αγροτική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες χώρες, που ιδρύθηκε το 1879.

Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της IskraZaščite, εταιρείας παραγωγής προϊόντων για την προστασία ηλεκτρονικών συστημάτων με έδρα τη Σλοβενία, μέλος της ομίλου της Raycap. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και νωρίτερα Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις Εξαγωγές. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Δικτύου Ναυαρίνουστη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στο Λονδίνο για μία πολυεθνική τηλεπικοινωνιών, όπως και για μία εταιρεία προώθησης ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός (Manchester Metropolitan University) με μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες στην Αγγλία (University College London) και επίσης διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και διεθνείς διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ (The Fletcher School, Tufts University).

Tον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών.