Κλίμα & Ενέργεια

H κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ανθρωπογενείς πηγές, όπως η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, η εντατική κτηνοτροφία, η καταστροφή δασών και άλλων φυσικών αποθηκών διοξειδίου του άνθρακα οδηγούν στην αύξηση της  θερμοκρασίας του πλανήτη και την αποσταθεροποίηση του κλίματος.

Όπως έδειξαν οι επιστήμονες στην τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), χρόνος δεν υπάρχει πλέον. Αν θέλουμε να συγκρατήσουμε την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5οC σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν στη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Το Green Tank εργάζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για τον κοινωνικά δίκαιο μετασχηματισμό του ενεργειακού μοντέλου, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την προώθηση λύσεων που βασίζονται στη διατήρηση της φύσης.

pinwheel-2222471

Εκθέσεις - Αναλύσεις

Νέα